Plattegronden en Energielabel

De spagaat van alles zelf willen doen.  IJ-home Woningfotografie en video doet het anders, wij werken liever samen met andere bedrijven

Hoe regelmatig komen wij ze tegen, fotografen die ook inmetingen van woningen verrichten en plattegronden maken. En dan ook het vervaardigen van een Energielabel op zich hebben genomen. Dat lijkt handig, want de fotograaf komt toch al.
Maar als je bedenkt dat het opmeten van een woning en het berekenen van de juiste Gebruiksoppervlakte Wonen enorm veel secuur denk- en rekenwerk met zich meebrengt. Iedere vierkante meter meer of minder heeft invloed op de vraagprijs van uw woning. Hetzelfde geldt voor het Engergielabel. 

Zoals ik eerder zei, IJ-home Woningfotografie en video gaat voor kwaliteit. Dat is precies de reden waarom wij niet zelf inmetingen voor NEN2580 en Energielabels vervaardigen, maar waarom we ervoor hebben gekozen met bedrijven samen te werken die deze diensten optimaal kunnen verzorgen. Uit ervaring kan ik zeggen dat deze keuze om zo te werken, mij optimale concentratie geeft om perfecte foto's en video's te maken.

NEN 2580 inmeting en Plattegronden

IJ-home Woningfotografie werkt samen met iMeasure voor Inmetingen NEN2580 en Energielabels Energielabel huis

Energielabel


De regels rond energielabels zijn per 1 januari 2021 veranderd. Indien een woning nog geen energielabel had of deze is niet volgens de nieuwe regels opgesteld, dan moet deze vernieuwd worden. 

Voor verhuur van woningen is het verplicht om een energielabel te hebben omdat dit mede het aantal punten dat de woning krijgt bepaald en zodoende ook de huurprijs.

Soms kan een punt meer of minder, net het verschil maken tussen sociale huurwoning en vrije sector woning.

In het kader van transparantie is het aan te bevelen om voor iedere woning een energielabel te hebben omdat de energiekosten van een woning toch een belangrijk deel uit maken van de woonosten. Potentiele kopers en huurders hebben er recht op om te weten hoe (on)zuinig hun toekomstige woning is.

IJ-home Presentation werkt samen met deskundige bedrijven die een gedegen Energie label kunnen maken van uw huis.

Op de website van de rijksoverheid kunt u meer lezen over het energielabel.

Meer weten?

Neem dan contact met mij op.

IJ-home werkt samen met een gespecialiseerd bedrijf voor NEN 2580 Meetrapporten en Energielabels. 

Meer weten?

Neem dan contact met mij op.