Hoogtefotografie, Drone fotografie- en video

Hoogtefotografie, drone fotografie, dronevideo


Sinds kort maak ik ook drone foto's en drone video. Dronefotografie en dronevideo is vooral interessant bij grotere woningen waarbij het goed is om de omvang van de tuin te laten zien of de ligging van de woning ten opzichte van de omgeving. Belangrijk bij het vliegen met een drone is dat de weersomstandigheden goed zijn, dus geen regen of te harde wind. Verder zijn er regels dat er in de nabijheid van Schiphol en bij bepaalde aanvliegroutes richting start- en landingsbanen van Schiphol ook strenge restricties zijn. 

Bij hoogtefotografie worden er een paar foto's gemaakt vanaf grote hoogte. Vaak hoger dan de woning hoog is. Het wordt vooral toegepast bij vrijstaande woningen om de woning binnen de omgeving te laten zien of ook om de grootte van de tuin zichtbaar te maken.
Veel vrijstaande woningen hebben dichte begroeiing rond de woning om het zicht op de straat weg te nemen. Dan is het lastig om de volledige gevel van de woning weer te geven. 
Met een hoogtestatief fotografeer je dan juist over de begroeiing heen, zodat je de gehele woning aan een zijde kunt zien. 
We noemen dit een vogelvlucht foto. Ook mooie details van de dakconstructie kunnen hierdoor beter tot hun recht komen.