Hoogtefotografie

Hoogtefotografie

Bij hoogtefotografie worden er een paar foto's gemaakt vanaf grote hoogte. Vaak hoger dan de woning hoog is. Het wordt vooral toegepast bij vrijstaande woningen om de woning binnen de omgeving te laten zien of ook om de grootte van de tuin zichtbaar te maken.
Veel vrijstaande woningen hebben dichte begroeiing rond de woning om het zicht op de straat weg te nemen. Dan is het lastig om de volledige gevel van de woning weer te geven. 
Met een hoogtestatief fotografeer je dan juist over de begroeiing heen, zodat je de gehele woning aan een zijde kunt zien. 
We noemen dit een vogelvlucht foto. Ook mooie details van de dakconstructie kunnen hierdoor beter tot hun recht komen. 


Geen Drone fotografie rond Schiphol

Vaak wordt in plaats van hoogtefotografie om drone fotografie of video gevraagd, maar helaas is het verboden om met een drone te vliegen in de wijde omtrek rond het vliegveld Schiphol. Dit gebiedsverbod gaat helemaal tot Zaanstad en in westelijke richting tot IJmuiden. De regelgeving is soms erg onduidelijk, want het lijkt soms of je met een speciale licentie wel in het verboden gebied mag vliegen, maar dan ook alleen wanneer een vlucht vooraf is aangemeld. De kosten komen dan al gouw op vele honderden euros. 
Daarom is het fotograferen met een hoogtestatief een prachtig alternatief om toch een woning in ruimere omgeving te laten zien. Het voordeel hiervan is dat als je afhankelijk bent van mooi weer, je direct de auto in kunt stappen en op locatie de hoogtefoto kunt maken.