Woningbouwvereniging bouwt

Woningbouwvereniging bouwt nieuwe woningen in in het oude Walvis dorp Wormer. De afgelopen tien jaar zijn er door woningbouwverenigingen veel woningen verkocht, vaak om weer geld vrij te maken voor nieuwbouw projecten. Het mooie ervan is dat er in deze tijd veel mooier en duurzamer gebouwd wordt. Dus in plaats van alleen maar oude woningen te verduurzamen, worden er ook nieuwe duurzame woningen gebouwd. In de Noord Hollandse plaats Wormer pakt men het rigoreus aan. Daar is een wijk door de woningbouwvereniging bijna geheel gerenoveerd of van nieuwe woningen voorzien. Het leuke is ook dat er bij de bouw ook aandacht is voor historie. In de Dorpsstraat is bijvoorbeeld een beschuittoren herbouwd. In de 17e eeuw leefde Wormer voornamelijk van de Walvisvaart en de toelevering op de VOC. Er waren verschillende beschuit bakkers in Wormer. Maar de hete ovens van de beschuitbakkers zorgden nog wel eens voor brand. Daarom heeft men later een beschuittoren neergezet om de klok te luiden wanneer de ovens gedoofd moesten worden. De toren op deze foto was in de 19e eeuw verloren gegaan en nu anno 2018 weer herbouwd. Daarachter heeft de woningbouwvereniging drie apparten gemaakt in een zwart gebouw dat iets weg heeft van een vroeger pakhuis. Zo herleeft de historie.

Ook in de Molenbuurt herinnert veel aan de molens die er vroeger stonden. Zo is op het kopeind van een complex een molen afgebeeld. En een ander complex is gebouwd volgens de architectuur van oudere pakhuizen.

Meer weten?

IJ-Home Woningfotografie en Video: Woningfotografie, video, 360 graden foto's, 2D- en 3D-plattegronden en Energielabels. Ook voor short stay, Airbnb en bedrijfsonroerendgoed.

Graag vertel ik wat wij voor u kunnen doen.