10 jaar ij-home Woningfotografie & video

IJ-home Woningfotografie & Video bestaat nog maar vijf jaar, maar 10 jaar geleden fotografeerde ik al mijn eerste woning voor makelaardij. Inmiddels heb ik zo’n ruime 1000 woningen gefotografeerd. En doe dat elke dag nog steeds met heel veel plezier.

In de crisis was het natuurlijk niet gemakkelijk, maar in die tijd was woningfotografie nog niet de voornaamste bezigheid in mijn fotografie praktijk. In die tijd fotografeerde ik meer journalistieke portretten voor kranten en tijdschriften. Ik ben 2009 min of meer toevallig in de fotografie gerold omdat een collega fotograaf zijn klant aan mij doorgaf. De jaren erna werden nauwelijks woningen verkocht. 2011 kwam ik ook weer toevallig terecht bij een short-stay boekingskantoor als fotomanager van diverse Europese steden. Omdat ik de kwaliteit van de fotografie daar moest bewaken en de fotografen moest trainen, heb ik nog meer geleerd over goede kwaliteit woningfotografie.

Toen ik na bijna twee jaar stopte met het short stay fotografie werk, was de woningmarkt in Nederland op haar dieptepunt. Dat was voor mij toen aanleiding om breed uit te pakken met mijn nieuwe bedrijfsnaam IJ-home Woningfotografie & Video. Naar mijn idee kont het vanaf dan alleen maar beter gaan. Langzaam kwamen er namelijk berichten in het nieuws over het herstel van de wereldeconomie.

De markt herstelde inderdaad en vanaf dat moment liep het storm op de huizenmarkt. Inmiddels zijn we eigenlijk weer op de top aanbeland. Je ziet de woningmarkt nu weer stagneren door de explosief gestegen prijzen.

Meer weten?

IJ-Home Woningfotografie en Video: Woningfotografie, video, 360 graden foto's, 2D- en 3D-plattegronden en Energielabels. Ook voor short stay, Airbnb en bedrijfsonroerendgoed.

Graag vertel ik wat wij voor u kunnen doen.