360 graden fotografie

Plat ziet een 360 graden foto eruit als een uiteengetrokken foto. Op Funda wordt door middel van software de foto echter aan alle kanten weer aan elkaar geplakt en kun je als kijker de hele foto 360 graden ronddraaien. Alsof je zelf in de kamer staat. In Funda kun je ook de verschillende 360 graden foto’s van verschillende kamers aan elkaar koppelen door een tour te maken. Dan wandel je al draaiend door het huis heen.

Het voordeel van een 360 gradenfoto is, dat je op je eigen tempo kunt ronddraaien. Je kunt in- en uitzoomen en zelf het tempo van ronddraaien bepalen.
Sinds kort is er ook 360graden video op de markt. Voor ons voegt dit nog niet zo heel veel toe omdat een gewone woning video juist een krachtige presentatie geeft van een woning.

Geen consessies doen aan kwaliteit, daar staat IJ-home Woningfotografie voor, dat geldt ook bij 360 graden fotografie. 360 graden foto’s kun je op verschillende manieren maken. Er zijn kleine cameratjes te koop die in één keer een 360 graden foto kunnen maken, echter deze leveren de kwaliteit van een camera in een gemiddelde mobiele telefoon.

IJ-home Woningfotografie werkt nog steeds op de kwalitatief betere manier met behulp van een panoramakop op statief met een visheye lens. Op deze manier behoud je de volledige pixel kwaliteit van een spiegelreflexcamera en de scherpte van een goed visheye objectief. Ook worden de beelden achteraf nabewerkt, zoals de verticale lijnen rechttrekken en belichting aanpassen. Het levert al met al gewoon betere beelden dan met de snelle panorama camera’s.

Meer weten?

Neem contact op voor meer informatie.