Airbnb fotografie tips

Als fotograaf geef ik graag Airbnb fotografie tips. Gluren bij de buren, dat is grappig gezegd een beetje wat Airbnb is. We vinden het leuk in een ander huis te verblijven als we op vakantie zijn en te zien hoe iemand in een ander land in een andere stad leeft. Daarom is het fijn als een Airbnb huis er ook uitziet alsof het leeft, ingericht naar je persoonlijke smaak.
Toch wil je als Airbnb gast niet in de rommel van een ander terecht komen, en al zeker niet je weg moeten vinden tussen de tandenborstels en haarlokken van de bewoner. IJ-home Woningfotografie en Video fotografeert jaarlijks honderden woningen en heeft daarom een aantal Airbnb fotografie tips gemaakt om een woning aantrekkelijker te maken voor de gast.

Vaak genoeg maak ik begin met het rechttrekken van het bed om de kreukels eruit te halen. Haal de pyama onder het dekbedvandaan en schud de kussens op. Als ik dan begin met het verwijderen van de tandenborstels, potjes en zalfjes in de badkamer, krijg ik regelmatig de opmerking dat je toch wel mag laten zien dat er iemand woont in het huis.

Natuurlijk wil je het huis laten zien als bewoond, dat is nu juist het leuke van Airbnb. Maar zou je zelf tegen de tandenborstels van je host willen kijken of tegen een half leeggeknepen tube anti-schimmelinfectie créme.

Internet is een medium waarop mensen snel kijken en “swipen”. Iets dat er niet gezellig uitziet, wordt wegge-swiped”

Als je een foto ziet van een vaal, veelgewassen bedovertrek vol kreukels, vind ik het niet gek dat je daar kippenvel van krijgt.

Toch komt het veelvuldig voor dat ik bovengenoemde situaties aantref als ik een Airbnb woning ga fotograferen. Het gaat vaak niet om onwil, maar omdat mensen het gewoon zelf niet zien. “Zet maar aan de kant, waarvan jij denkt dat het goed is”, die opmerking hoor ik vaak genoeg. En dat is was ik als Airbnb fotograaf ook regelmatig doe. Ik pak een kratje of teiltje en doe daar alle losse rommel in van de badkamer. Een paar leuke parful flesjes mogen natuurlijk wel blijven staan. Een schone handdoek aan de verwarming staat ook netjes en badeentjes geven het een vrolijk tintje.

In de keuken geldt eigenlijk hetzelfde. Daar wil je ook niet tegen alle rommel aankijken. Kruidenpotjes en olijfolie, okay. Maar teveel smoezelige potjes en tubes maakt het allemaal wel erg rommelig. Vooral rommel boven op de keukenkastjes en koelkast, storen vaak.

Wil je meer leuke voorbeelden zien van Airbnb foto’s, kijk dan op de specials Airbnb fotograaf pagina.

Meer weten?

IJ-Home Woningfotografie en Video: Woningfotografie, video, 360 graden foto's, 2D- en 3D-plattegronden en Energielabels. Ook voor short stay, Airbnb en bedrijfsonroerendgoed.

Graag vertel ik wat wij voor u kunnen doen.