Woningfotografie

Een optimale visuele presentatie van de woning is van groot belang voor het succesvol verkopen of verhuren van de woning. Woningfotografie is een vak apart: samen met verhuurder of verkoper bespreek ik de opties van en zo goed mogelijke visuele presentatie: 360 graden foto’s, video, brochures, 2D- en 3D-plattegronden. Makelaars en particulieren vinden hier alle informatie over presentatiemogelijkheiden voor de verkoop en verhuur van de woning.

Amsterdam Realengracht

Amsterdam Galgenstraat

Amsterdam Bleau Erf

Amsterdam Ceintuurbaan

Amsterdam Herengracht

Amsterdam Prinsengracht

Woningfotografie Amsterdam Tweede Jan Steenstraat

Amsterdam Kotterspad

De foto’s en video’s op deze site zijn gemaakt door IJ-Home Woningfotografie: Woningfotografie Amsterdam en omgeving, video, 360 graden foto’s, 2D- en 3D-plattegronden. Voor makelaars en particulieren.

IJ-home Woningfotografie Amsterdam doet meer dan alleen fotograferen. Als wij binnenkomen in een woning, lopen wij eerst door de ruimtes heen om te kijken wat er voor de fotografie kan worden verbeterd. Storende onderdelen in de ruimte halen we weg. Soms vraagt een bewoner of we het dan gewoon even aan de andere kant van de ruimte kunnen zetten, maar het is als woning fotograaf juist belangrijk dat je de hele ruimte kunt laten zien, inclusief de verbinding van de ene met de andere ruimte. Dus Wij verplaatsen of hergroeperen objecten voor het beste resultaat.

Zelf kunt u als eigenaar natuurlijk ook veel doen om de fotosessie tot een succes te maken. Wanneer u zelf zoveel mogelijk losse spullen in het huis opruimt en wegbergt en alles een grondige schoonmaakbeurt geeft, dan helpt dat heel erg veel voor mooie strakke foto’s. Schone ramen helpen daar ook heel erg bij. In de badkamer helpt het ook om een grondige schoonmaakbeurt te geven en vooral ook de voegen lekker wit te laten worden, eventueel met speciaal voegen reinigingsmiddel. Haal tandenborstels, tubetjes en scheermesjes weg, zodat het geheel fris en opgeruimd overkomt.

Vaak krijg ik de opmerking: “maar een woning moet toch bewoond lijken”. Dat klopt. Het moet een saaie onbewoonde woning lijken. Maar toch kijken woning zoekers op Funda, Airbnb, Wimdu, Booking.com, Jaap.nu, Pararius en noem maar op, graag naar een frisse opgeruimde woning.