Airbnb houdt de gemoederen bezig

Airbnb houdt al jaren de bevolking in de grote steden bezig.

Nooit geweten dat Airbnb begon als Airbed and breakfast?
Amsterdam blijft in de ban van de Airbnb discussie. Zijn de kritieken terecht of is alle commotie zwaar overdreven? Als fotograaf, fotografeer ik veel mooie Airbnb appartementen en spreek dagelijks veel aardige mensen die met passie en liefde hun huis hebben ingericht en het zodoende met veel plezier verhuren wanneer ze zelf op vakantie zijn. Van misbruik is hier zeker geen sprake. Natuurlijk zijn er mensen die onterecht geld verdienen en woningen aan het bestand onttrekken. Maar zelf zie ik eerlijke mensen die wat willen bijverdienen.
Hoe leuk is het om juist als toerist in een andere stad, te mogen verblijven in een woning van een stedeling en niet in een onpersoonlijk hotel. Je voelt je meteen een stuk minder toerist.
Natuurlijk zal dit concurrentie geven ten opzichte van de hotels. Maar, hoeveel hotels wil je in een stad.
Ik ben zelf niet persé een voorstander of tegenstander van Airbnb, maar fotografeer veel leuke Airbnb appartementen van leuke mensen.

Voor het eerst las ik afgelopen week een interessant artikel op de site van De Groene Amsterdammer. Een gedegen onderzoek waar notie van genomen mag worden.

Lees hier het artikel in De Groene Amsterdammer

  • woningfotografie
  • Airbnb
  • IJ-Home
  • Shortstay
  • Woningverhuur

Meer weten?

IJ-Home Woningfotografie en Video: Woningfotografie, video, 360 graden foto's, 2D- en 3D-plattegronden. Ook voor short stay, Airbnb en bedrijfsonroerendgoed.

Graag vertel ik wat wij voor u kunnen doen.