Artist Impression

Artist-impression, wanneer gebruik je het? Heb je een lege- of gedateerde inrichting?

Als makelaar kom je af en toe woningen tegen die zeer gedateerd zijn qua inrichting. Niet iedere potentiele koper kan daar doorheen kijken en klikt op Funda meteen door wanneer hij of zij een wanstaltig interieur voorbij ziet komen. Of een woning is al helemaal leeg. Hoe kun je als geïnteresseerde nu zien hoe het is als het modern is ingericht. Als je in de twee hiervoor genoemde situaties een light versie van een Artist impression gebruikt, kun je het toch een stuk interessanter maken.

Wat is een Artist impression
Iedereen kent ze wel, de prachtige bijna niet van een foto te onderscheiden, met relaxt flanerende mensen in het beeld gemaakt voor verkoop van appartementen bij grote nieuwbouwprojecten. Dat is een foto-realistische artist impression die veel geld kost. Ook is vaak van enkele van de woningen uit het project een Artist impression gemaakt van een inrichting. Het maken van een Artist impression is een tijdrovend werk en daarom kostbaar. Voor de makelaardij kennen we gelukkig een light versie die ook best redelijk echt lijkt. Op deze pagina zie je enkele voorbeelden. Wil je meer weten over wat het kost, kijk dan op de pagina tarieven.

In die light versie is veel mogelijk, maar om het betaalbaar te houden, is het prima om de geïnteresseerde koper een eenvoudiger art impression te geven met een moderne inrichting.
Hieronder is een mooi voorbeeld. In de woning staat alleen nog maar een tafel met 2 stoelen. Dat nodig niet echt uit. Wanneer je met de Artist impression een strak nieuw interieur toevoegt, ziet dat er een stuk aantrekkelijker uit.

Artist impressie

Gedateerde inrichting?

Het voorbeeld hieronder was een leuke uitdaging. Het interieur (zie tweede foto hieronder) is sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw niet meer veranderd. Zonder respectloos te zijn naar de smaak en het plezier van de laatste bewoners, kan ik mij voorstellen dat jongere bewoners denken: “wat moet ik hiermee?”. Met een redelijk eenvoudige artist impression kun je al gouw een andere voorstelling geven. De open haard neemt veel ruimte in en de keuken kan open zijn. Dat scheelt ruimte en geeft een totaal andere indruk. De keuken is bij deze woning weggehaald en aan de andere kant van de woning geplaatst.

Voor en na van een artist impression amsterdam

Hieronder nog een leuk voorbeeld. Met een moderner interieur, spreekt het waarschijnlijk net wat meer mensen aan.

Arttist impression:

Artist impression

Werkelijke situatie:

Kijk voor prijzen op onze tarieven pagina.